|
Kitaplar Sürekli Yazılar Kitap Söyleşileri Yazılanlar |
21 Nisan 2025Bursa TÜYAP Kitap Fuarı. Dün TÜYAP'ın Bursa'ya kazandırdığı Fuar Yerleşkesi'nde bir konferans verdik ve imza günü yaptık.
Ben siyasal bilim ve tarih açısından "Gerici"-"İlerici" kavramlarını ve Atatürk Devrimi'nin bu kavramlar açısından değerlendirilmesini anlattım. Zülâl Kalkandelen de İstiklâl Savaşı'ndan bu yana süren Karşı Devrim sürecini özetledi. Diyalektik bir tarih anlayışıyla yaptığımız bu çözümleme, katılanların çok ilgisini çekti.
Konferanstan sonra kitap imzasında en çok dikkatami çeken ve beni sevindiren husus, anne babaların çocukları için, çocukların da anne babaları için kitap imzalatmaları oldu. Bu arada Mustafa Balbay'ın ve Azeri Öğretim üyesi bir meslektaşımızın ziyareti bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi.
Ama bence kitap imzamızın doruk noktası, göğsünde İstiklâl Madalyası taşıyan bir okurumuzun Atatürkçülük adına bizi onurlandırmasıydı.
Bursa ve çevresi CHP'ye geçince, son günlerdeki değişme ve gelişmelerin de etkisiyle, okur kitlesi de bir hayli hareketlenmiş. Tebrikler TÜYAP... Teşekkürler Bursalı okurlarımız! |
| Tweet |
Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.
Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta
Son güncelleme tarihi 7 Haziran 2026