Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

11 Şubat 2019

Belediye seçimleri öncesinde Kartal'daki enkaz!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde konuştuğu sırada, Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükselmişti.

Cumhurbaşkanı olarak, belediye seçimlerinde devletin ve hükümetin bütün ağırlığını AKP'nin arkasına koyan Erdoğan, İstanbul Ankara gibi kentleri 25 yıldır Türkiye'yi ise 17 yıldır yönettiklerini ve kaçak binalara seçim önceleri "İmar Barışı" adı altında ruhsat verdiklerini göz ardı ederek mitingde şöyle demişti:

"Artık sabrımız taştı. AK Partili belediyeler başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz.

Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız, hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız.

Ama bunlar kararlı adımlar olacak."

* * *

Sanıyorum Kartal'da çöken bina, AKP iktidarının demagojik yaklaşımının ve fırsatçı yönetim anlayışının kentlerimizdeki trajik sonuçlarının gerçek bir simgesiydi.

Dere yataklarını bile imara açanların, kentleri, özellikle de İstanbul'u gökdelenlerle yağmalayarak yaşanmaz hale getirenlerin kendilerinin yarattığı kentsel sorunlara çözüm getirmelerini beklemek hayal olur.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional