Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

10 Haziran 2019

İstanbul Seçimleri Yaklaştıkça, Yalan Dolan Artıyor Ama İmamoğlu'na Destek De Güçleniyor.

Ekrem İmamoğlu'nun bayramlaşma için gittiği Karadeniz seyahati, Karadenizlilierin İstanbul seçimine verdiği bir destek fırtınasına dönüştü.

Hiç kuşkusuz, bunda paniğe kapılan Erdoğan/AKP iktidarının Trabzon üzerinden yaptığı Pontus/Yunan/Rum iftirasının rolü de var:

Karadenizliler, hem evlatları İmamoğlu'na hem de kendilerine yapılan bu iftira ve saldırıyı hazmedemediler. Tepkilerini İmamoğlu'na verdikleri destekle gösterdiler.

* * *

Aynı gezi bağlamında, ünlü kumpasçı grup "Pelikancılar" tarafından, İmamoğlu'nun ağzını bozduğu ve kendisini havaalanında VIP girişine sokmayan Valiye küfür ettiği iftirası üretildi.

Bu da hemen olayın gerçek video kayıtlarının yayınlanmasıyla yalanlandı ve bir iftira daha, İmamoğlu'nun mağduriyetini arttırarak geri tepti.

* * *

Bu arada şimdiye kadar bütün muhalifleriyle ekranda tartışmayı reddeden Erdoğan/AKP iktidarının Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında TV'de bir canlı tartışmayı kabul ediyor görünmesi herkesi şaşırttı.

Bu tartışma için Binali Yıldırım'ın Uğur Dündar'ı işaret etmesi ve Ekrem İmamoğlu'nun da onu kabul etmesi önemli bir gelişme oldu ama Dündar'ın toplumun çok sert bir kutuplaşma ortamında bulunmasından dolayı duyduğu çekinceler yüzünden tartışmayı yönetmekten vaz geçmesi televizyon olayını bir süre için bile olsa askıya aldı.

Bence, Erdoğan/AKP iktidarı İstanbul'da o kadar çaresiz ve geride kaldı ki, hiç kullanmadıkları, daha doğrusu egemenliklerinden kaynaklanan kibirli bir tutumla kullanmayı reddettikleri yöntemlerden bile medet ummaya başladı.

* * *

Türkiye, Erdoğan/AKP iktidarından bıktı; İstanbul seçimi bunun bir sonucudur. O nedenle, ne yaparlarsa yapsınlar, seçimi sandıkta kaybedecekleri kesindir.

Üstelik, gerçekleri saptırmak için baş vurulan yalan, iftira, montaj gibi yöntemler de ters tepmekte, insanları daha çok tepkiye sevk etmektedir.

İmamoğlu'nun son Karadeniz gezisinde olup bitenler bu durumun açık göstergesidir.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional