Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

2 Temmuz 2018

Seçim Sonuçları Tartışmalarından Aklımda Kalan 10 Soru:

1) Siyasal partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının internet bağlantılarında ve veri akışlarında kesintiler ve sorunlar olmuş mudur?

2) Siyasal Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının seçim sonuçlarını kaydetmeye ve yayınlamaya yönelik programlarında yetersizlik var mıdır?

3) Türkiye'nin nüfusu ile seçmen listeleri arasındaki sayılarda karşılaştırmalı olarak tutarsızlıklar var mıdır? Nüfus sayılarından ortaya çıkan sonuçlardan daha fazla sayıda seçmen, listelerde yer almış mıdır?

4) Tüm seçmenlerin hiç fire vermeden oy kullandığı, hiç geçersiz oy çıkmayan ve bütün oyların iktidara atıldığı ya da kayıtlı seçmen sayısından fazla oy kullanılan sandıklar var mı? Varsa nerededirler ve sayıları kaç tanedir?

5) Güvenlik gerekçesiyle başka yerlere nakledilen sandıklar arasında, son seçimlerle, bir önceki Halkoylaması ve seçim sonuçları bakımından taban tabana zıt sonuçlar çıkan sandıklar var mıdır?

6) Anadolu Ajansı'nın veri akımı ve ilanı hangi insani ve dijital olanaklarla, hangi örgütlenme ve programlarla yapılmıştır?

7) YSK, siyasal partilere eş zamanlı veri akışı sağlamış mıdır?

8) YSK verileriyle, AA verileri arasında hız ve tutarlılık açısından nasıl bir ilişki vardır?

9) YSK Başkanı, itirazlar karara bağlanmadan, kesin sonuçlar alınmadan, Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığını ilan edebilir mi? Böyle bir demeç, suç değil midir?

10) Gayri resmi sonuçların YSK tarafından bu kadar çabuk açıklanmasına karşın, kesin sonuçların hâlâ ilan edilememiş olması neye bağlıdır? Bilgisayarların "dinlendirilmesi" ne demektir?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional