Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

23 Nisan 2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sırasında Konferans ve İmzalar.

Bütün okurlarımın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum ve herkesi, her türlü bireysel iktidar çabasına karşı, Milli Egemenliğimiz ile bu egemenliğimizin temsilcisi olan Türkiye Millet Meclisi'ne, Parlamenter Demokrasimize, sahip çıkmaya çağırıyorum.

* * *

20-21 Nisan'da Hatay Kitap Fuarı'ndaydım.

"Onur Konuğu" olarak önce, 20 Nisan Cuma günü Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte açılış ve bir konuşma yaptım.

Sonra 21 Nisan Cumartesi günü 23 Nisan dolayısıyla, "Cumhuriyet'in Değeri" konulu bir konferans verdim.

Konferansımda 23 Nisan'ın, daha doğrusu Ulusal Egemenliğin anlamını ve önemini anlattığım kadar, Atatürk'ün sözleriyle, pek de bilinmeyen veya üzerinde pek durulmayan 1920'deki isyan olaylarını da vurguladım.

Her iki gün de, sevgili okurlarım için bol bol kitap imzaladım.

Cuma günü bardaktan boşanırcasına yağan yağmura karşın, hiç azalmayan bir ilgi, Cumartesi günü de devam etti; uçaga bile zar zor yetiştim.

Hatay bambaşka bir dünya:

Uygar, sakin ve barışçı.

İnsanları dost, sıcak, kucaklayıcı.

Bütün insanlığın farklı kültür ve inançları burada birlikte ve barış içinde yaşıyorlar.

Hem taa ilkokulda sınıf arkadaşım olan eski dostlarımı buldum, hem beni tarihi konağında misafir eden yeni dostlar edindim.

Muhteşem eserlerin sergilendiği müzeyi, buluşup özlem giderdiğimiz, eski Müzeler ve Eski Eserler Genel Müdürü sevgili dostum Kenan Yurttagül ile gezdim.

Remzi Kitabevi Hatay Kitap Fuarı'na katılmadğı için ev sahipliğini Tekin Yayınevi yaptı. Elif Akkaya'ya çok teşekkür ediyorum.

İlginç bir biçimde, Hatay'daki 21 Nisan Cumartesi günkü imze günümde, bütün kitaplarımı 22 Nisan diye imzalamışım; sonradan fark ettim.

* * *

İzmir'de okurlarım tarafından özlemle beklendiğimi, daha önce İzmir Kitap Fuarı'na imzaya giden Merdan Yanardağ'dan öğrenmiştim.

Doğrusu ben de İzmirli okurlarımı özlediğimi belirtmeliyim:

Doğacak çocuklarına kitap imzalatan anne-babalarla ilk kez İzmir'de karşılaşmıştım. Sonra Edirne'de de aynı olayı yaşadım. Hatay'daki okurlarım da bana aynı onuru verdiler.

Bu kez, doğumdan önce ve sonra her yıl adına kitap imzalatılan miniklerin anne babalarıyla yeniden karşılaşmak beni çok mutlu etti.

Hatay'da 22 Nisan diye imza attığım için İzmir'e gitmeden önce Twitter'dan küçük bir kamuoyu yoklaması yaptım:

İzmir'de de 22 Nisan diye imza atarak, tarihe "Aynı anda iki ayrı yerde olan evliya Emre Kongar" olarak belge mi bırakmalıydım, yoksa, günün anlam ve önemini ve özellikle de İzmir'in Atatürkçülüğünü vurgulayan biçimde orada da bir gün sonrasının imzasını, 23 Nisan olarak mı atmalıydım?

Evliya şakası Twitter izleyenlerim arasında çok tuttu ama genel eğilim 23 Nisan tarihinin İzmir'e daha çok yakışacağı biçiminde ortaya çıktı.

Doğum günü 22 Nisan olan ve o günün tarihiyle imza isteyen bir okurum hariç, (fotoğraf Twitter hesabımda var) bütün imzaları 23 Nisan diye attım.

* * *

Bana gösterilen ilgi ve sevgi, hiç kuşkusuz Atatürk'ün Nutku üzerine yazdığım son kitabımdan ve büyük ölçüde, Atatürk sevgisinden kaynaklanıyordu.

Kitap imzalatmak için saatlerce kuyrukta bekleyen okurlarıma, onların bana gösterdiği saygı ve sevgiyi aynıyla sunmak elbette sınırlı zaman açısından pek olanaklı değildi ama, benim için ne kadar değerli olduklarını hissettirebildiğimi sanıyorum.

Çok yorucu ama o derece de sevgi ve saygı dolu, üç gün geçirdim. Uyuyan bebeği ve eşi ile ailecek fotoğraf çektiren bir İzmir'li annenin, Dilek hanımın şu Twitter mesajı bana en büyük bayram armağanı oldu:

" @emrkongar hocam kızımı uyandırmaya kıyamadım ama kitaplarınızla uyandıracağım 📚📚📚 @izmirkitapfuari"


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional