Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

13 Ağustos 2018

Didim'in Misafirleri

Cumartesi günü Didim'de Altınkum Yazarlar Festivali'nde imza günüm, daha doğrusu imza gecem vardı:

Yaz sıcağında, tatil kentinde imzalar da akşam 20-20:30 gibi başlıyor.

Ben İstanbul'dan İzmir'e ve İzmir'den Didim'e erken geldiğim için, önce Mavi Marmara Restoran'da kahve molası verdik, sonra da 19:30 gibi Festival'in standına geçip imzaya başladık.

Festival'in kurucusu ve yönetcisi Hayri Kandemir, bu yıl öndördüncüsü yapılan Festival için bir de kitap yayınlamış:

Didim'in Misafirleri, Aytınkum Yazarlar Festivali adını taşıyan kitapta bu Festival'in öyküsü, ilginç ve insanı hem güldüren hem düşündüren sorunlar anlatılmış ve Festival'e katılan yazarların izlenimleri yer almış; kitapta benim de kısa bir değerlendirme yazım var.

* * *

Bu yıl da imza etkinliği çok yoğun geçti:

Gençler, öğrenciler, orta yaşlılar, emekliler, babalarına, annelerine, dedelerine, babaannelerine, anneannelerine ve torunların kitap imzalatanlar, gurbetciler, büyük kentlerin kalabalığından ve pisliğinden kaçıp Didim'e yerleşenler, gece geç saatlere kadar yüzlerce imza aldılar.

Ben her zamanki gibi, sevgili okurlarımla sıcak bir etkileşim kurmaya özen gösterdiğim için, kuyruk çok hızlı ilerlemiyordu ama kuyrukta bekleyenlere de hitap eden konaşmalar yaparak, onları da rahatlatmaya çalıştım.

Sonuç olarak sevgili okurlarımla kucaklaştığım, dertleştiğim bir imza günü daha sonlandığında, çok yorgun ama mutluydum.

Didimlilere teşekkür ederken, Festival'in kurucusu Hayrettin Kandemir'e, yardımcısı Ahmet Özer'e, Festival'e yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a, (ki, aynı zamanda Türkiye'deki ilk Vegan Festivalini başlatan Belediye Başkanıdır) tebriklerimi sunuyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional