Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

20 Haziran 2016

Tehlikeli Gidiş!

Tarihteki örneklerden öğrendiğimize göre, faşist rejimler, şu ya da bu biçimde mevcut yasaların eğilip bükülmesiyle yetinmeyip baskı yasaları da çıkartarak toplumu biçimlendirmişlerdir.

Ne yazık ki, Türkiye'deki Yüksek Yargıyı yeniden düzenlemeyi amaçlayan yeni yasal girişim, tarihteki bu çabaları anımsatıyor.

12 Eylül 2010 referandumundan beri yargı mekanizması ve yüksek yargı kurumları ile oynayan iktidar, sanki yargıyı yetirince kontrolü altına alamamış, yukardan gerçekleştirdiği telkin ve yönlendirmelerle her istediğini yaptıramıyormuş gibi, şimdi yeni bir yasa tasarısıyla çok daha radikal ve temel bir düzenlemeye gidiyor.

Üstelik anayasa teminatı altında olan yargının yapısını, bu güvenceyi bozacak şekildeki bir düzenleme, anayasa değişikliği ile değil, doğrudan yasal değişiklik ile yapılıyor...

Yani ciddi anayasaya aykırılık iddialarının olduğu bir yasa söz konusu.

* * *

Bir yandan sokak serserilerinin Ramazan gerekçesiyle yaptıkları baskınlar, öte yandan yargının yapısındaki yeni düzenlemeler, toplumun hem mahalle ile aşağıdan hem de yargı ile yukardan gelen baskı ile karşı karşıya kalacağı bir yapıyı belirliyor.

Çok tehlikeli bir gidiş bu!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional