Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

14 Mart 2016

14 Mart Tıp Bayramı

AKP iktidarı bütün millî bayramlar ve mesleki anma günleri gibi, bu bayramı da hüzünlü bir özlem gününe dönüştürdü:

Mesleki değerlerin, mesleki ahlâkın ve mesleki uygulamaların nostaljik bir duyguyla, özlemle anımsandığı bir gün!

* * *

Kendi özel çıkarcı ahlâk anlayışını topluma ve her türlü meslek mensubuna dayatmak isteyen iktidar, tıp mesleğinin ahlâk anlayışını da, hem mesleki uygulamalar hem de insanlık ahlâkı açısından yozlaştırdı.

Abuk sabuk puan ve prim sistemleri ile hekimlik uygulamalarını, antidemokratik baskılarla da insanlık değerlerine sahip çıkılmasını iyice zorlaştırdı.

Sadece tıp mensuplarına değil, özel ahlâkı olan bütün meslek mensuplarına, örneğin avukatlara da yönelik baskılarla toplumun ahlâk anlayışını iyice bozdu.

* * *

Bu saldırının altında hem eğitimli kesimlere karşı duyulan güvensizlik hem de çağdaş eğitime karşı duyulan düşmanlık yatıyor...

Çünkü bizzat kendi liderleri tarafından ifade edildiği gibi, seçmenin eğitimi arttıkça, AKP'ye verdiği destek de azalıyor...

Üstelik her türlü mesleki ahlâk, iktidara olan sadakati ve biat davranışını da zayıflatacağı için, düşman gibi görülüyor.

* * *

Hekimlerimizin hem meslek ahlâkını hem de evrensel insanlık değerlerini rahatça uygulayacağı günlerin özlemiyle bütün sağlık hizmetleri mensuplarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional