Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

13 Haziran 2016

İktidar Mafya ve Lûmpenlerle İşbirliği Yaparsa!

ABD, AB, Cemaat, kendilerine "eski solcu" diyenler ve "liberal" diyenler olmak üzere beş ana müttefikini yitirmiş olan AKP iktidarı, orta sağdaki desteğini de kaybettiğini gördükçe panik içinde, siyasal söylem olarak aşırılıktan eylem olarak da lümpenlerden ve mafyadan destek arıyor izlenimi vermektedir.

* * *

Bu gidiş çok çok tehlikelidir, çünkü lûmpenler ve mafya, yani sokak ve organize suç örgütleri, terör örgütleri kadar tehlikelidir ve kontrol edilmeleri çok zordur.

Son zamanlarda Hürriyet'e yapılan baskın ve Ahmet Hakan'ın dövülmesinden sonra Can Dündar'a ateş edilmesiyle ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun bırakılmasıyla tırmanan bu olaylar, bir mafya liderinin kan içici söylem ve gösterileriyle tehlikeli bir niteliğe bürünmüştür.

AKP'li yöneticilerin bu olaylar karşısındaki müsamahalı tutum ve davranışları, Hürriyet baskını sırasında ön sırada olan bir parti görevlisinin sonradan ödüllendirilmesi, Kılıçdaroğlu olayında, adeta Kılıçdaroğlu'nu suçlayıcı garip söylemler, olayın faili hakkındaki yetersiz işlemler, iktidarın gittikçe, yargıyı emrine almakla yetinmeyip, zaten hukuk dışı eylem ve söylemlerini bu kez kanun dışına da taşıma eğilimini sergilemektedir.

Bu otoriter yönetim bakımından da yeni bir aşamadır ve çok tehlikeli bir aşamadır.

Yarın gazetede de bunu yazacağım.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional