Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

BİR KOMUTANIN TARİHSEL SÖYLEVİ
 

Komutanlar tarihsel bir söylevi, genellikle bir savaş alanında, bir zaferden sonra dile getirir.

7 Mart Cuma gecesi, Emekli Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 26 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildiği Silvri Cezaevinin önünde bir konuşma yaptı:

Silivri de bir savaş alanıydı...

Henüz devam eden, bir hukuk ve adalet savaşı alanı!

Konuşmanın bazı bölümlerini aktarıyorum.

(Tam metni Pazartesi günü internet sitemde yayınlayacağm.)

* * *

...Bugün benim serbest bırakılmam bir başlangıçtı. Benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaktır. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmam hürriyetimi kazanmamın hiçbir önemi ve anlamı olmaz.

...Cezaevi, acı, ızdırap, çile çekmektir. Ama bütün bunlara rağmen şu an içimde hiçbir şekilde nefret ve intikam duyguları taşımıyorum. Çünkü bunu duyanlar aslında kendilerini de bir felakete sürükler. Nefreti, sevgi alt eder. Biz öyle yetiştik. İçimiz sevgi dolu.

Bizim tek bir isteğimiz var, adalet ve bu adaletin gerçekleşmesinin elbette takipçisi olacağız.

...Ümraniye'de bulunan bir kaç el bombasından hareket ederek sanal bir örgüt yaratmak isteyenler... Kimler bunu planladı? Eğer Türkiye tekrar bir hukuk devleti olmak istiyorsa bunu yapanlar mutlaka bulunmalıdır.

Danıştay cinayetini sanal Ergenekon terör örgütüyle birleştirmek projesi kime aittir? Teğmen Mehmet Ali'ye kumpas kuranlar belli. Bunlar cezasız mı kalacak? Asla! Mutlaka cezalandırılacak. Eğer tekrar hukuk devleti olmak istiyorsak.

...Hurşit Tolon Paşa'yı bildiğiniz gibi bir gizli tanığın ifadesine dayandırarak menfur Zirve Cinayetiyle ilişkilendirmeyi planlayan uygulayan güçler kimdir? Ne garip tesadüftür ki bu gizli tanık aynı Tuncay Güney'e benzemektedir. Bu gizli tanık kimdir? TSK'dan atılmış bir uzman çavuş. Bu da Tuncay Güney gibi bir müddet sonra Hristiyan olur, papaz olur. Kimler oynuyor bu oyunu?

Balyoz davasında 51 numaralı harddiskin TÜBİTAK dışında başka bir bilirkişi tarafında incelenmesi için yırtındık adeta. Niçin bunun önü kesildi? Kimler bunlar? Mutlaka bunlar bulunmalı.

İşin en vahimi bugün çeşitli arkadaşlarımız hastadır. Morale ihtiyaçları var, ama bu hakimlerde vicdan yok. Ben bunların vicdan taşıdığına inanmıyorum.

...Vicdan yok, Allah korkunuz da mı yok.

...Biz tek bir şey istiyoruz, adalet istiyoruz. Bu adaletin gerçekleşmesi için görev başında nasıl mücadele ettiysem dışarıda da aynı şekilde mücadeleme devam edeceğim. Ta ki son arkadaşa buradan çıkıncaya kadar.

* * *

Ve bu satırların yazıldığı sırada, Başbuğ, sözünü yerine getiriyor, Beşiktaş'ta Silivri ile ilgili olarak yapılan bir hak arama mitingine katılıyordu!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional