Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

GELECEĞİN BİLİMİ, BUGÜNÜN ADALETİ
 

Princeton İleri Araştırmalar Enstitüsü ziyaretçi profesörü ve Amerikan Fizik Topluluğu Kurulu üyesi Prof. Dr. Michio Kaku gelecekteki buluşlarının dünyayı nasıl etkileyeceğini Koç Üniversitesi'nde verdiği bir konferansta anlatmış.

Devrimsel icatların telekominikasyon ve bilgisayar teknolojileri, biyoteknoloji, yapay zekâ, nanoteknoloji ve kuantum alanlarında olacağını vurgulamış.

Toplumsal yaşamdan çok önemli bir haber vermiş:

"Önümüzdeki yıllarda gündelik hayatımıza robo-avukat, robo-profesör, robo-doktor kavramları girecek."
demiş.

Görüntüleme sistemleri alanındaki gelişmeler sayesinde ihtiyaç duyulan ve uzmanlık gerektiren bilgilere, duvarlara, lenslere ve kâğıtlara yerleştirilecek cihazlar sayesinde ulaşabileceğini belirtmiş.

"Önümüzdeki yıllarda robo-doktor, robo-avukat ve robo-profesör gibi kavramlar gündelik hayatımıza dahil olacak. Ulaşım dahi dijitalleşecek... Kendi kendine hareket edebilecek araçlarla trafiğin tıkanması ve trafik kazası gibi kavramlar hayatımızdan tamamen çıkacak."
biçiminde konuşmuş.

Prof. Kaku tıp alanından da büyük bir müjde vermiş:

"Molekül büyüklüğündeki nano-parçacıklar kanserli hücreleri saptayarak yok edebilecek.

Kök hücre alanındaki gelişmeler sayesinde her organ yeniden üretilecek; organ yetmezliği artık yaşanmayacak."

demiş.

Çok kritik bir noktaya daha değinmiş; CD konusuna:

Her bireyin kendine ait genetik kodunu barındıran CD'ye, çok uygun bir ücret karşılığı erişebileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürmüş:

"Kök hücre alanındaki gelişmeler sayesinde her organın yeniden üretilebilmesi mümkün olacak ve hatta organ yetmezliği artık yaşanmayacak."

* * *

Prof. Kaku'yu görseydim, bizim şimdiden, önceden hazırlanan CD'lerle ve gizli tanıklarla insanların kaderlerini belirlediğimizi...

AKP iktidarının uygulamalarıyla, robo-doktor, robo-avukat ve robo-profesör kavramlarını, üniversitelere, hastahanelere ve yargı mekanizması dahil yaşamın tüm alanlarına yaydığımızı...

Böylece geleceğin bilimsel gelişmelerini eğitim ve adalet mekanizması başta olmak kaydıyla bugünkü Türkiye'ye taşıdığımızı anlatır...

Ve övünürdüm!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional