Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

6 Kasım 2023

Koşuşturmalı Bir Hafta Daha ve CHP'de Değişim.

Geçen hafta benim açımdan yine çok çok dolu geçti.

Önce, Cuma günü Zülfü Livaneli ile birlikte Halil İbrahim Özcan 'ın kolaylaştırıcılığında, TÜYAP Kitap Fuarı'nda, PEN Türkiye'nin düzenlediği, "Cumhuriyet Kültür Devrimidir" başlıklı bir konferans gerçekleştirdik.

Ben Atatürk'ün kafasındaki Cumhuriyet Rejimi'nin bir kültür projesi olduğunu ve Kuvayı Milliye'nin (Mustafa Kemal'e Başkomutanlık verilmesine yol açan) Kütahya-Eskişehir muharebesindeki yenilgiden sonra, Ankara'da Maarif Kongresi yaptığını örnek olay olarak anlattım.

Zülfü de Cumhuriyet'in sağlık alanında, kültür ve özellikle yazı devrimi konusunda yaptığı büyük devrimleri bir sanatçı duyarlılığıyla dile getirdi.

Ben söyleşiden önce Cumhuriyet Kitaplarının standında 13-15 arasında kitaplarımı da imzaladım.

* * *

Pazar günü Yeni Ülke Dergisi'nin düzenlediği 100. YILDA CUMHURİYET SEMPOZYUMU toplantısında, Dr. Levent İncedere'nin açış konuşmasından sonra, Afşin Burak Umar 'ın başkanlığındaki ilk panelde "Tarihsel Bir İlerleme Olarak Cumhuriyet" başlıklı bir konuşma yaptım.

Daha sonra, Prof. Dr. İzzeddin Önder gibi, Işık Kansu gibi birçok değerli araştırmacı ve yazarların da konuşma yaptıkları toplantıda, panelist arkadaşlarım Barış Zeren ile Ekim İsmi'nin anlamlı ve bilgilendirici konuşmaları üzerine yorumlarda bulundum.

* * *

Pazar günkü toplantıda, başta benimki olmak üzere, hemen hemen hepimizin yüzünde, bir gece önceki CHP Kurultayı'nı geç saatlere kadar izlemiş olmanın yorgunluğu vardı.

CHP'deki Genel Başkan değişikliği ne anlama geliyor?

Kemal Kılıçdaroğlu neden kaybetti?

Özgür Özel neden kazandı?

Bu değişimin 31 Mart 2024 yerel seçimleri, özellikle de İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi üzerinde ne gibi etkileri olabilir gibi konuları, Salı günü Cumhuriyet'te yazacağım yazıda irdelemeye çalışacağım.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional