Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

23 Ekim 2023

İstanbul Maltepe'de Marmara Mezunlar Derneği Konferansı

Geçen Cumartesi günü, İstanbul Maltepe'de Türkân Saylan Kültür Merkezi'nde, Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Platformu'nun YENİ OLUŞUM adlı derneğinin düzenlediği "CUMHURİYET VE AYDINLANMA" adlı bir konferans verdim ve "DEVRİMİN VE KARŞI DEVRİMİN YÜZ YILI" kitap dizimizi imzaladım.

Türkân Saylan Kültür Merkezi muhteşem bir bina.

İstanbul'a, Maltepe'ye böyle çok fonksiyonlu, çok güzel bir yapı kazandırdığı için, Maltepe Belediyesini ve Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı kutlarım.

* * *

İktidar Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılını sessiz geçirmeye çalıştıkça halk, belediyeler ve dernekler aracılığı ile Cumhuriyet'i sahipleniyor.

Elbette YENİ OLUŞUM üyeleri olan mezunlar ve akademisyenler son derece donanımlı ve ilgili katılımcılar olduğu için gerek konferans gerek tartışmalar gerekse imza sonrası bir pastanedeki sohbet çok verimli geçti.

Bu olayı örgütleyen Eyüp Kömeçoğlu'nu, konferansımda moderatörlük yapan Demet Cengiz'i ve başta değerli öğretim üyesi meslektaşlarım olmak üzere, beni onurlandıran bütün katılanları kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum.

* * *

Katılanların soruları daha çok geleceğe yönelik, çözüm arayan sorulardı.

Akademisyen meslektaşlarım da, mezunlar da, konferansı televizyondan veya medyadan duyup gelen okurlarım ve izleyenlerim de, Cumhuriyet değerlerimizin nasıl korunacağı konusunda oldukça kaygılı olduklarını belirten sorular yönelttiler.

Ben hepsine, artık bireylerin de bu değerlere sahip çıkmalarının vaktinin geldiğini, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini, Cumhuriyet değerlerini savunan Atatürkçü, Cumhuriyetçi örgütlerin, derneklerin, gazetelerin, televizyon kanallarının maddi ve manevi olarak desteklenmeleri gerektiğini belirterek yanıt verdim.

Elbette, Cumhuriyet'e karşı en büyük tehlikelerin Adalet ve Eğitim kurumlarındaki yozlaşmalardan kaynaklandığını vurgulayan katılımcılara ben de büyük ölçüde katıldığımı belirttim.

Sonunda, Francis Fukuyama'dan Daron Acemoğlu'nun görüşlerine kadar uzanan verimli tartışmalarımızda, gerçeklerden, Demokrasiden, Hukuk Devleti'nden ve Laiklikten yana olan, dürüst, adil, özgürlükçü ve eşitlikçi yaklaşımların eninde sonunda ülkemizde de mutlaka muzaffer olacağına ilişkin fikir birliğimiz oluştu.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional