Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

12 Haziran 2023

Kadıköy'de Bir Söyleşi ve İmza Gününde Evlenme Teklifi Yapıldı.

Bu hafta sonu, Acıbadem'deki Nautilus Alışveriş Merkezi'nde, Ankara kökenli Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen Kitap Fuarında Cumhuriyet Kitapları adına bir söyleşi ve kitap imzası yaptık.

Söyleşi AVM'nin içinde açık bir alandaydı ve ortamın gürültüsü içinde, böyle bir söyleşinin gerçekleştirilmesi hem biz konuşmacılar için hem de dinleyenler için hiç de kolay olmadı.

Ayrıca söyleşi AVM içinde, kitap stantları ise fuarın dışında açık hava otoparkındaydı ve ikisi arasında işaret ve yazı gibi, katılımcılara yol gösterecek hiçbir uyarı yoktu.

Kitap stantlarına gidenler söyleşinin yerini, söyleşiye gelenler kitap stantlarının yerini bilmiyorlar ve bulamıyorlardı.

Yine de bütün bu elverişsiz koşullara karşın, söyleşimize büyük ilgi vardı ve Zülâl Kalkandelen'in kendi konuşmasından sonra, ben konuşurken çektiği "panoramik" fotoğraftan da görüldüğü gibi, katılımcıların önemli bir bölümü söyleşiyi ayakta izledi.

Elbette, söyleşi sonrasında bütün izleyicilerimizle birlikte imzanın yapılacağı Cumhuriyet Kitapları standına gittik.

Berrin, Melis ve Mustafa, Cumhuriyet Kitaplarını en iyi biçimde okurlarla buluşturmak için canla başla çalıştılar.

Üçüne de teşekkür ederiz.

Nautilus'un güvenlik müdürü Ali Bey bütün etkinlik boyunca çevremizde dolaşarak bizi rahatlattı.

Kendisine özellikle teşekkür ederiz.

* * *

Söyleşimiz yine DEVRİMİN VE KARŞI DEVRİMİN YÜZ YILI adlı kitap dizimiz üzerineydi.

Son seçimlerden bu yana olup bitenleri, tarihsel bir perspektif içinde ele aldık.

Cumhuriyet'in önemini, Atatürk'ün bu büyük Devriminin insanlık tarihi içindeki yerini, laikliğin önemini, Karşı Devrim direnişinin tarihsel ve toplumbilimsel kökenlerini anlattık.

Ortam uygun olmadığı için bu kez katılanlarla soru-yanıt etkileşimi yapamadık.

* * *

Bu arada bizim sadık okurlarımızdan Niyazi, yine çok sadık okurumuz ve Sosyal Medya izleyicimiz olan Ceyda'ya, herkesin içinde diz çökerek evlenme teklif etti ve sıradaki okurların alkışları arasında kocaman bir "Evet" yanıtı aldı.

Bu olay da videoya alında ama, bu satırları yazdığım ana kadar görüntüler bana ulaşmadığı için bu yazıya dahil edemiyorum.

İlerde video veya fotoğraflar gelirse, Twitter'da bu yazının iletisine ek olarak onu da yayınlarım.

Böylece, kitap fuarı kültürü ve biz, bir genç delikanlının evlenme teklifine ve sevdiği genç kızın bunu kabulüne ortam hazırlamış ve tanıklık etmiş olduk.

Ortamı özellikle vurguluyorum, çünkü genç çift teklif töreninden önce, "size bir sürpriz gösterimiz var"diyerek, özellikle bizim önümüzde bu teklifi gerçekleştirmek istediklerini belirtmişlerdi.

Böyle bir kitap kültürü ile taçlanmış bir evlilik başlangıcı herkesi çok etkiledi ve hepimiz bu genç çifte sonsuz mutluluklar diledik!

* * *

Toplumun Demokrasiye inanan ve onu savunan kesimi olarak seçim sonrasında derin bir düş kırıklığı yaşadığımız bu dönemde böyle bir söyleşi ve imza etkinliği, hele hele böyle bir evlilik teklifine tanık olmak hepimize çok iyi geldi.

Ceyda'ya ve Niyazi'ye tekrar mutluluklar diliyoruz.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional