Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

9 Kasım 2009

Dış Politikayı Artık Belediye Başkanları Mı Belirliyor? Türkiye Uluslararası Ceza Mahkemesinin Aradığı Suçluları Baş Tacı Mı Ediyor?

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı'nın, kendisini ziyaret eden İsrail Büyükelçisi'ni Gaby Levy'i azarlaması bir skandal.

Türkiye'nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı çıkarttığı Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan Ahmet el Beşir'i ağırlaması ayrı bir skandal.

Sudan Devlet Başkanı, darbeci ve demokrasiyi rafa kaldıran, yüzbinlerce kişinin ölümünden ve milyonlarca kişinin göç ettirilmesinden sorumlu bir general.

Ülkesinde 300.000 ile 400.000 kişi arasında insanı katlettiği ve 2-2.5 milyon kişiyi yersiz yurtsuz bıraktığı için 14 Temmuz 2008'de Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Luis Moreno-Ocampo tarafından, soykırım, insanlığa karşı suç ve Darfur'da savaş suçu işlediği gerekçeleriyle suçlandı ve tutuklanmasını talep edildi.

Birkaç ülke dışında hiçbir yere gidemiyor, çünkü tutuklanacak.

Bu seyahat dolayısıyla Türkiye, ABD ve AB tarafından uyarıldı ve buna Cumhurbaşkanı Gül'ün ağzından sert bir tepki gösterdi.

El-Beşir hem İslamcı olduğu için, hem de Türkiye Sudan'dan ekonomik çıkarlar elde ettiği için baş tacı ediliyor.

İsrail'e Gazze olaylarından dolayı sert çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bundan çok daha büyük cinayetleri içeren Sudan ve Darfur olaylarını görmezden geliyor.

Belki de El-Beşir'in ev sahipliğini Rize Belediye Başkanı'na yaptırmak gerek!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional